Орбан запропонував укласти угоду з Путіним і заборонити Україні вступ до НАТО

Орбан запропонував укласти угоду з Путіним і заборонити Україні вступ до НАТО

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував укласти угоду з президентом рф Володимиром Путіним і заборонити Україні вступ до НАТО.

Про це він розповів в інтерв’ю колишньому ведучому Fox News Такеру Карлсону. Глава угорського уряду заявив, що Захід повинен укласти "операцію" з президентом росії Володимиром Путіним про нову архітектуру безпеки України. Вона не повинна включати ні повернення Криму, ні членство в НАТО.

Орбан заявив, що Україна перебуває на шляху до програшу у війні. Це є наслідком того, що російська армія значно переважає за чисельністю.

"Ми повинні укласти угоду з росіянами про нову безпекову архітектуру, щоб забезпечити безпеку і суверенітет України, але не членство в НАТО", - сказав Орбан.

Орбан заявив, що повернення Криму, який рф окупувала у 2014 році, до повномасштабного вторгнення в Україну в 2022 році, було "цілком нереалістичним". Він також розповів, що найкращим шансом на мир є повернення до влади колишнього президента США Дональда Трампа та припинення військової підтримки України.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Європейського Созу щодо надання Україні більшої фінансової підтримки.

“Ясно одне, ми, угорці, … не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні близько 70 млрд євро”, – заявив Орбан.

Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього спільного кредиту європейських країн. Глава угорського уряду вчергове сказав про неправильний підхід Євросоюзу до повномасштабної війни росії проти України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, угорський прем’єр Віктор Орбан не вважає Володимира Путіна військовим злочинцем.

Головне