Орбан закликав ЄС до відновлення дипломатичних відносин з росією, - Bild

Орбан закликав ЄС до відновлення дипломатичних відносин з росією, - Bild

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звернувся до голови Європейської ради Шарля Мішеля з пропозицією відновити дипломатичні відносини з росією.

Про це повідомляє видання Bild.

У своєму листі, який займає півтори сторінки формату А4, Орбан наводить загальні висновки своїх останніх переговорів з лідерами України, росії, Китаю, Туреччини та екс-президентом США Дональдом Трампом.

Стосовно конфлікту між росією та Україною, Орбан зазначає, що військові дії значно посиляться найближчим часом.

Також він закликає до переговорів з Китаєм про проведення мирної конференції, відновлення дипломатичних зв'язків з рф та активізації політичної діяльності на Глобальному Півдні, де, за його словами, ЄС втратив повагу через свою позицію щодо війни в Україні.

Орбан також критикує президента США Джо Байдена, заявляючи, що той не здатен змінити нинішню військову політику США, і висловлює сумнів щодо його подальших дій.

Водночас він хвалить експрезидента США Дональда Трампа і висловлює впевненість, що в разі його перемоги на виборах, Трамп негайно стане мирним посередником. Однак Орбан попереджає, що перемога Трампа може бути невигідною для ЄС, оскільки фінансовий тягар підтримки України може значно змінитися не на користь Європейського Союзу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська пропаганда поширює фейк про те, що українські спецслужби нібито готували замах на прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана перед його поїздкою до Москви.

Головне