Орбан заявив про спроби ЄС нав'язати опозиційний уряд Угорщині

Орбан заявив про спроби ЄС нав'язати опозиційний уряд Угорщині

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан звинуватив керівництво Європейського Союзу в спробі позбавити його влади і нав'язати Угорщині опозиційний уряд.

Про це він заявив під час виступу перед своїми прихильниками в Будапешті, повідомляє Reuters.

Орбан стверджує, що ЄС має на меті встановити в Угорщині "маріонетковий" уряд, посилаючись на нову центристську проєвропейську партію "Тиса", яку очолює Петер Мадьяр.

"Ми розуміємо, що їх план полягає у тому, щоб нав'язати нам цей уряд", – зазначив угорський прем'єр.

Він також порівняв мітинг своїх прихильників із повстанням проти радянського режиму, яке відбулося в 1956 році. Орбан заявив, що керівництво ЄС прагне втягнути Угорщину у війну в Україні, змусити приймати мігрантів і передати "наших дітей гендерним активістам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 68 років Угорській революції: як угорці повстали проти СРСР та чому програли у боротьбі

Крім того, Орбан наголосив, що його рішення щодо війни в Україні та міграційної політики не влаштовують Брюссель. Проте, як зазначає видання, Орбан не представив доказів того, що Єврокомісія намагається скинути його уряд або втручатися у внутрішню політику Угорщини.

Нагадаємо, опозиційна партія Угорщини Тиса обігнала партію влади Фідес прем'єр-міністра країни Віктора Орбана серед виборців, які вже вирішили брати участь у голосуванні.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця Європейська комісія подала позов проти Угорщини до суду ЄС через суперечливий закону про "національний суверенітет". Брюссель стверджує, що він порушує широкий спектр фундаментальних прав громадян. 

Головне