Орбан вже не виступає проти вступу України до ЄС, але наполягає на "дотриманні процедур"

Орбан вже не виступає проти вступу України до ЄС, але наполягає на

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своїй новій заяві повідомив, що тепер не проти вступу України до Європейського Союзу. Проте він наполягає на "дотриманні процедур".

Відповідну заяву він зробив перед початком першого дня саміту лідерів Євросоюзу, передає The Guardian. За словами прем'єра, початок переговорів щодо вступу України до ЄС треба відкласти до виборів до Європейського парламенту, які відбудуться в червні 2024 року.

Він також заявив, що Україні нібито не виконала всі сім умов, які необхідні для початку переговорів про вступ України.

"Наразі немає причин вести переговори про членство України. Попередні умови не були виконані. Нам доведеться повернутися до цього пізніше, коли вони будуть виконані українцями", - заявив Орбан.

Під час саміту лідерів країн Євросоюзу 14-15 грудня планується схвалити чотирирічний пакет допомоги для України на суму в 50 млрд євро терміном до 2027 року. Також лідери мали намір обговорити питання початку переговорів про членство України в блоці.

Угорський прем'єр-міністр також заявив, що у ЄС немає дефіциту часу для ухвалення рішення про збільшення фінансової допомоги Україні, оскільки короткострокову допомогу Києву вже затвердили. Угорщина підтримує забезпечення України довгостроковою допомогою поза межами спільного бюджету Євросоюзу.

Водночас рішення про виділення допомоги Україні має вирішуватися одностайно всіма члена Європейського Союзу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський попросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в Європейському Союзі

Головне