Орбан виступив проти плану ЄС надати Україні 50 млрд євро

Орбан виступив проти плану ЄС надати Україні 50 млрд євро

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Європейського Созу щодо надання Україні більшої фінансової підтримки, інформує Reuters.

"Ясно одне, ми, угорці, ... не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні близько 70 мільярдів євро", - заявив Орбан. 

Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього спільного кредиту європейських країн.

Міністр вчергове сказав про неправильний підхід Євросоюзу до повномаштабної війни росії проти України.

“Півтора роки минуло, результат нульовий, навіть негативний. Ми не перемогли росію, російське політичне керівництво на місці, російська економіка завдяки цьому почувається дуже добре - для порівняння, ми страждаємо від високої інфляції, ми більше не маємо грошей, щоб підтримувати українців”, - додав Віктор Орбан.

Він виступив за мирні переговори між російською федерацією і Україною.

Нагадаємо, що Угорщина є непридатною для головування в Європейському Союзі на ротаційній основі у 2024 році через численні порушення законодавства ЄС.

Як повідомляли “Ми-Україна”, черговий пакет санкцій ЄС проти рф – вже 11-й від початку повномасштабного вторгнення, блокують дві країни-члени блоку. До Угорщини приєдналася Греція

Головне