Орбан подарував Ердогану коня (фото)

Орбан подарував Ердогану коня (фото)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан подарував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану коня під час зустрічі у Будапешті в понеділок, 18 грудня.

Про це очільник угорського уряду повідомив на своїй сторінці у Facebook та інформаційна агенція AFP. Як зазначається, зустріч відбулась з нагоди 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами. Через це посадовці обмінялись коштовними подарунками.

Віктор Орбан подарував турецькому президентові коня угорської породи Ноніус. Він назвав це "подарунком однієї кінної нації іншій".

У відповідь на це Ердоган подарував Орбану чорний електромобіль виробництва компанії Togg з Туреччини з номерним знаком "HU TR-100". Він також присвячений 100-річчю відносин між двома країнами.

"Найкраща угода, яку я коли-небудь укладав! За одну кінську силу я отримав 435. Вітаємо президента Ердогана в Угорщині", - відреагував очільник угорського уряду.

Це другий візит Ердогана до Угорщини за останні чотири місяці. У понеділок, 18 грудня, Орбан та Ердоган підписали спільну декларацію, в якій домовилася про перехід зв'язків між країнами на "рівень просунутого стратегічного партнерства".

"Ми хочемо й надалі зміцнювати наші зв’язки в таких сферах, як оборона та енергетика, де ми вже маємо плідну співпрацю", - наголосив Ердоган.

Країни мають намір збільшити обсяг торгівлі з того рівня, який мають зараз, тобто з 4 млрд до 6 млрд доларів. Орбан заявив, що ця декларація є "проявом найтіснішої, дружньої, братерської та політичної співпраці". Він додав, що Угорщина "шукає союзників, з якими зможе перемогти".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, чеський міністр у справах Європи Мартін Дворжак різко розкритикував угорського прем'єра Віктора Орбана, звинувативши його в шантажі Євросоюзу та зловживанні правом вето. Він назвав його "троянським конем" росії в ЄС.

Головне