Орбан під час виступів один, під час перемовин - зовсім інший, - Жовква 

Орбан під час виступів один, під час перемовин - зовсім інший, - Жовква 

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан поводиться зовсім по різному, коли виступає на публіку та коли веде переговори з колегами з інших країн. Окрім того, йому, ймовірно, подобається епатувати публіку своїми неоднозначними заявами.

Так заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква пояснив суперечливу публікацію, яку прем'єр Угорщини зробив у Twitter щодо майбутнього членства України в НАТО.

"Пан Орбан, коли дає інтерв'ю, це одна людина, а коли він присутній на переговорах, в тому числі з Президентом (Володимиром) Зеленським - зовсім інша. Можливо він любить робити такі епатажні заяви для преси", - зазначив він.

Йдеться про твіт Орбана, в якому він начебто дуже здивувався словам генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що всі союзники Альянсу згодні на вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, Столтенберг, перебуваючи із візитом у Києві заявив, що місце України в НАТО і це місце законне. Також він додав, що Альянс готовий протягом декількох років допомагати Україні, щоб вона змогла вступити в НАТО.

Говоритиму чітко: законне місце України – в євроатлантичній сімʼї, законне місце України – в НАТО. З часом наша підтримка допоможе вам це реалізувати. Сьогодні разом із Президентом ми обговорили багаторічну ініціативу з допомоги", - наголосив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч проти середи, 3 травня, російські окупаційні війська скинули керовану авіабомбу на село Іванівка в Чернігівській області. Одна жінка через це загинула, ще троє людей дістали поранення.

Головне