Орбан налаштувався "окупувати" Брюссель, щоб "захистити свободу Угорщини"

Орбан налаштувався

Угорський прем'єр Віктор Орбан заявив про свою готовність йти маршем до центру Європейського Союзу та "окупувати" Брюссель заради того, щоб "захистити свободу та суверенітет Угорщини". На цьому він наголосив у промові, з якої виступав на заході, присвяченому річниці угорського повстання 1848 року, пише Reuters. 

Слова Орбана, як пише видання, мали на меті згуртувати навколо нього народ перед прийдешніми виборами до Європейського Союзу.

Прем'єр наголосив, що вибори в Європі – це його шанс захистити рідну країну. 

"Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу... Якщо ми хочемо захистити свободу та суверенітет Угорщини, у нас немає іншого вибору, окрім як окупувати Брюссель. Ми вирушимо до Брюсселя і самі принесемо зміни до Європейського Союзу", - заявив він, виступаючи перед близько 1000 своїх прибічників.

Під час промови Орбан вже не вперше порівняв ЄС з імперськими окупантами та обвинуватив блок у посяганні на суверенітет його країни та підриві її свободи. Він додав, що дії Євросоюзу б'ють по фермерах, наносять шкоди середньому класу та компаніям, "і, на додачу до всього, (втягують) Європу у війну". 
 
"Вони розв'язують війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн і пасуться на всьому, як сарана", - сказав угорський політик.

Полум'яна промова Орана сталась в той час, коли він готується взяти на себе ротаційне головування в ЄС у ІІ півріччі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів зустріч з майбутнім кандидатом на президентських виборах США від республіканців Дональдом Трампом в американському штаті Флорида і попросив його "повернутися та принести мир".

 

 

 

 

Головне