Опубліковано рейтинг найдорожчих міст світу: на якому місці Київ

Опубліковано рейтинг найдорожчих міст світу: на якому місці Київ

У свіжому рейтингу найдорожчих міст світу Київ посів 132 місце, тоді як до повномасштабної російської агресії українська столиця обіймала 118 сходинку. У 2022 році через бойові дії в Україні місто з рейтингу було тимчасово виключене. 

Укладачем рейтингу виступає The Economist Intelligence Unit, до переліку входять в цілому 173 країни.

Статус найдорожчого міста світу вдев'яте за останні 11 років отримав Сінгапур. У місті найвищі у світі ціни на транспорт через суворий державний контроль за кількістю автомобілів, також воно є одним із найдорожчих у плані одягу, продуктів та алкоголю.

Щоправда цього року Сінгапур розділив перший щабель з Цюрихом, який за рік піднявся на шість сходинок вгору. Далі за ними, також з однаковими показниками, розмістились Женева та Нью-Йорк.

До топової десятки найдорожчих за підсумками 2023 року увійшли два азійські міста - Сінгапур та Гонконг, чотири європейські - Цюрих, Женева, Париж та Копенгаген, три американські - Нью-Йорк, Лос-Анджелес та Сан-Франциско та ще ізраїльський Тель-Авів. Укладачі рейтингу наголошують, що оцінка проводилась ще до початку розгортання бойових дій між Ізраїлем та ХАМАС. 

 njg.jpg (57 KB)

До топ-10 найдешевших для проживання країн увійшли Дамаск, Тегеран, Тріполі, Карачі, Ташкент, Туніс, Лусака, Ахмедабад, Лагос, Ченнай та Буенос-Айрес.

Аналітики виявили, що у середньому ціни на більш ніж 200 широко використовуваних товарів і послуг зросли на 7,4% у річному обчисленні в місцевій валюті, що нижче за рекордне зростання на 8,1% минулого року, але все ж таки "значно вище тенденції 2017-2021 років". В Азії, як і раніше, спостерігається відносно менше зростання цін у середньому в порівнянні з іншими регіонами, йдеться у звіті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Apple Music опублікував рейтинг ТОП-100 популярних у 2023 році в Україні пісень. Примітно, що російської музики стало в рази менше, проте подекуди трапляється та ж Instasamka, "Каспийский груз" та різні російські репери.

Головне