Опалювальний сезон у Херсоні завершили раніше запланованого: причина

Опалювальний сезон у Херсоні завершили раніше запланованого: причина

Місцева влада Херсону прийняла рішення про дострокове закінчення опалювального сезону 2023-2024 у місті. Про це повідомили в Міненерго. 

Погодні умови це дозволяють зробити раніше 15 квітня.

"Враховуючи погодні умови, місцевою владою ухвалено рішення про завершення опалювального сезону у Херсоні", - йдеться у повідомленні. 

Опалювальний сезон 2023-2024 в Україні: коли завершиться

Голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов раніше розповідав, що опалення в оселях українців цьогоріч можуть вимкнути раніше звичйаної дати - 15 квітня - через сприятливу теплу погоду.
 
"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", - зауважив він.

Про завершення централізованої подачі тепла в оселі населення з 28 березня також повідомила міська влада Краматорська та Луцька. 

"З огляду на суттєве підвищення показників температури атмосферного повітря, вирішено, що опалювальний сезон у Краматорську завершиться у ніч з 28 на 29 березня. Це дозволить, також, заощадити на платіжках і мешканцям міста", - йдеться у дописі Краматорської міської ради. 

"Таке рішення ухвалено з огляду на прогнозоване стійке підвищення температури, задля недопущення перегріву осель та з метою економії коштів містян й необхідності ефективно використовувати енергоносії. При цьому "Луцьктепло" буде готове відновити подачу теплоносія для потреб лікарняних закладів на їх запит у разі пониження температури", - повідомив міський голова Луцька Ігорь Поліщук. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни останньою ракетної атакою зруйнували ключові енергооб'єкти Харкова, тому місцева влада вирішила раніше ніж планувалось завершити опалювальний сезон. Це потрібно задля зменшення навантаження на енергетичну систему міста після масованої атаки рф. 
 

Головне