Опалювальний сезон у Харкові завершать достроково: Терехов назвав дату

Опалювальний сезон у Харкові завершать достроково: Терехов назвав дату

Ворог останньою ракетної атакою зруйнував ключові енергооб'єкти Харкова, тому місцева влада вирішила раніше ніж планувалось завершити опалювальний сезон. Це потрібно задля зменшення навантаження на енергетичну систему міста після масованої атаки рф, пояснив харківський міський голова Ігор Терехов. 

Він наголосив на титанічній праці енергетиків, яким попри масштаби руйнувань вдалося частково відновити подачу електроенергії в оселі харків'ян. Однак визнав, що нестача потужності є відчутною.

"Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону. Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня. Температура повітря на вулиці - сприятлива", - зазначив міський голова. 

Терехов пояснив, що лише цей крок дасть змогу максимальному числу місцевих жителів мати світло та гарячу воду. 

Він також розповів про роботу громадського електротранспорту. Попри запуск підземки, на курсування тролейбусів та трамваїв потужності не вистачає. Їм на заміну на маршрути вивели автобуси, користуваннями якими є безоплатним.

Нагадаємо, вранці 25 березня стало відомо, що у Харкові знову працює метрополітен. Підземка в обласному центрі перейшла в режим роботи в якості укриття 22 березня, коли росіяни масовано обстріляли енергетичну інфраструктуру міста ракетами. Станом на вчорашній вечір у Харкові, за звітами місцевої влади, близько 60% будинків підключено до опалення та близько 40% - до електропостачання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після удару по енергооб'єкту в Одесі, який росіяни скоїли 25 березня, енергетики досі проводять на ньому ремонтні роботи. Поки триває відновлення в обласному центрі розгорнули пункти Незламності. Водопостачання у місті вже відновлено, тривають пускові роботи на ТЕЦ.

Головне