ОП фіксує факти безпідставного порушення кримінальних справ проти бізнесу, - Шурма

ОП фіксує факти безпідставного порушення кримінальних справ проти бізнесу, - Шурма

Є факти безпідставного порушення кримінальних справ з боку правоохоронців проти бізнесу в Україні. Їх в ручному режимі регулюють, а бізнес закликають не мовчати.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Мають місце, з іншого боку, факти, як ми вважаємо, безпідставного порушення кримінальних справ, і команда правоохоронців доволі активно і добре на це реагує", - розповів Шурма.

За його словами, це дуже складна та комплексна ситуація, де є проблема як з боку етики і поведінки бізнесу, так і з боку реакції правоохоронних органів.

"Те, що ми робимо зараз безпосередньо, ми по цих десятках випадків в ручному режимі відрегульовуємо ситуацію і закликаємо весь бізнес не мовчати. Якщо є конкретні випадки вимагання хабарів, корупції, тиску - звертатись до нас", - зазначив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, малі та середні бізнеси України можуть отримати гранти до 25 тис. євро на розвиток інноваційних стартапів. Це програма EU4Business від ЄС та уряду Німеччини, яку запустили разом із “Українським фондом стартапів”. Загальний бюджет програми – 750 тис. євро. Гранти зможуть отримати 30 компаній. Мета – допомогти бізнесам масштабуватися попри війну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні повністю відновили роботу майже всі компанії Європейської бізнес асоціації. На сьогоднішній момент у бізнесу є настрій продовжувати працювати в Україні. 

Головне