ООН встановила, по якій траєкторії рухався боєприпас, що влучив по колонії в Оленівці

ООН встановила, по якій траєкторії рухався боєприпас, що влучив по колонії в Оленівці

За даними Організації Обʼєднаних націй, боєприпас, яким обстріляли колонію поблизу Оленівки з з українськими військовополоненими, рухався по траєкторії зі сходу на захід.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Відеозаписи та фотознімки зруйнованих казарм показали точку удару всередині західної стіни та дві можливі точки проникнення через дах. Хоча точний тип зброї та місце її походження визначити не вдалося, картина структурних пошкоджень виглядає узгодженою з наведеним боєприпасом, який рухався траєкторією зі сходу на захід", — цитує Лубінець звіт Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Організація також визнала, що вибухи спричинили не ракети HIMARS. ООН зазначає, що що "ступінь пошкоджень стін, стелі, даху та вікон казарми, стан двоярусних ліжок усередині, розміри залишкового кратера та радіус ураження не характерні для ураження боєприпасами HIMARS". В ООН впевнені, що навіть одна ракета HIMARS, ймовірно, спричинила б набагато більші руйнування.

Нагадаємо, США передали Україні зброю, яку конфіскували в Ірану.  Уряд США передав Збройним силам України близько 1,1 мільйон патронів калібру 7,62 міліметрів. Патрони передали у розпорядження США внаслідок позову американського Міністерства юстиції проти Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Зазначається, що зброю вилучили, оскільки КВІР мав передати її хуситам у Ємені, що порушує резолюції Ради Безпеки ООН.

Як писав "Ми-Україна" раніше, задля нарощування обсягів експорту та скорочення часу на транзит перевірки українських аграрних вантажів було вирішено перенести з польського кордону до порту Клайпеди (Литва). Йдеться про ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль.

Головне