ООН: Понад 30 тисяч людей втекли з Лівану до Сирії

ООН: Понад 30 тисяч людей втекли з Лівану до Сирії

За останні три доби понад 30 тисяч людей втекли із Лівану до Сирії. Про це повідомляє управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), інформує Reuters.

"Близько 80% людей, які перетинали кордон, були сирійцями, ще близько 20% – ліванцями. Приблизно половину становили діти і підлітки, при цьому чоловіків було менше, ніж жінок", - зазначив представник UNHCR у Сирії Гонсало Варгас Льоса.

Він наголосив, що люди переходять з країни, яка перебуває у стані війни, до країни, яка вже 13 років переживає кризовий конфлікт.

Варто зауважити, що UNHCR співпрацює із урядом Сирії, щоб допомогти із прийомом прибулих, і що Сирія дозволила в’їзд громадянам Лівану на необмежений термін за умови, що у них є документи, що підтверджують особу.

Наразі у Лівані проживають близько 1,5 мільйона сирійців, які втекли від громадянської війни у Сирії, що розпочалась у 2011 році.

Нагадаємо, що угруповання "Хезболла" заявило про загибель двох своїх високопоставлених членів та 14 бойовиків внаслідок удару Ізраїлю по Бейруту, який було завдано напередодні.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ліванське Міністерство охорони здоров'я повідомило, що кількість жертв ізраїльських ударів по Лівану зросла до 274 осіб.

Головне