ООН після ракетних ударів рф по Україні закликала до "негайних кроків по деескалації"

ООН після ракетних ударів рф по Україні закликала до

Організація Об'єднаних Націй (ООН) після ракетних ударів рф по Україні закликала і росію, і Україну до "негайних кроків по деескалації".

Про це повідомила пресслужба ООН з прав людини. Як зазначається, Верховний комісар ООН з прав людини Волкер Тюрк заявив, що тривожна ескалація бойових дій триває, а десятки цивільних людей вбито в Україні та росії.

"Десятки мирних жителів убиті в Україні та росії. Міжнародне гуманітарне право забороняє невиборчі напади та напади на цивільні об'єкти", - йдеться в дописі з посиланням на слова Тюрка.

Верховний комісар ООН з прав людини закликав до негайних кроків щодо деескалації, забезпечення захисту цивільного населення та поваги до міжнародного права.

Нагадаємо, Чехія відхилила пропозицію брати участь у негайному засіданні Ради безпеки ООН, запропонованому росією у зв'язку зі вибухами в прикордонному місті Бєлгород. Представник росії в ООН Дмитро Полянський висловив вимогу провести термінове засідання Радбезу ООН, звинувативши Україну у "вбивстві мирних жителів" за допомогою боєприпасів, які, його словами, походять з Чехії, і вимагав присутності посла Чехії при ООН на цьому засіданні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна із трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського Головування із запитом на скликання Ради безпеки ООН через ранкову ракетну та дронову атаку з боку росії у п'ятницю, 29 грудня, заявив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Головне