ООН підрахувала кількість цивільних жертв війни за вересень

ООН підрахувала кількість цивільних жертв війни за вересень

ООН зафіксувала збільшення кількості загиблих і постраждалих серед цивільних у вересні внаслідок російської агресії. Всього загинуло 208 осіб.

Про це йдеться в доповіді організації.

Згідно з даними ООН, у вересні 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинуло щонайменше 208 мирних жителів, а 1220 отримали поранення. Цей місяць став найтрагічнішим для цивільного населення у 2024 році. Особливо постраждали діти: дев’ятеро загинули, 76 зазнали поранень. Значна частина жертв — це люди старші 60 років, які становлять 46% загиблих.

Моніторингова місія також зазначає, що з липня спостерігається зростання кількості жертв серед цивільного населення.

"Атаки із застосуванням ракет по всій країні та авіаційних бомб, особливо проти міст Харків і Запоріжжя, сприяли збільшенню кількості жертв", - йдеться у повідомленні.

На прифронтових територіях значна частина втрат припадає на атаки з використанням безпілотників. В Херсонській області атаки дронів призвели до половини всіх втрат серед цивільних.

Також зафіксовано щонайменше 30 обстрілів, які пошкодили енергетичну інфраструктуру — більшість ударів прийшлася на контрольовані Україною території.

Нагадаємо, російські окупаційні війська 21 раз атакували населені пункти Донецької області протягом минулої доби, 11 жовтня. Унаслідок обстрілів загинули дві людини, а ще три отримали поранення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 11 на 12 жовтня атакувало Україну 28 дронами-камікадзе та ракетами невстановленого типу. Більшість "шахедів" була збита.

Головне

Президент України Володимир Зеленський розповів, про що йому вдалося домовитися під час закордонних візитів, які він здійснив останніми днями до країн Європи.