Оновлення з фронту: ЗСУ зупинили активний наступ росіян під Покровськом, - Коваленко

Оновлення з фронту: ЗСУ зупинили активний наступ росіян під Покровськом, - Коваленко

Українським захисникам вдалося зупинити активні наступальні дії російських військ на двох важливих напрямках. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко. 

Йдеться про райони Покровська на Донеччині та Любимівки, що у Курській області рф.

"Під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян наразі. Також спроба прориву ворога до Любимівки на Курщині теж зупинена", - заявив Коваленко. 

Жодних інших подробиць ситуації на обох відтинках фронту він не навів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони уразили російську радіолокаційну станцію "Небо-М"

Згідно з ранковим зведенням Генштабу ЗСУ, в цілому за бойову добу 2 жовтня зафіксовано 142 бойових зіткнення по всій лінії фронту. Противник здійснив 69 авіаударів, під час яких скинуто 126 керованих авіаційних бомб. Окрім цього, ворог провів 4543 обстріли, з яких 132 – із РСЗВ. Найгарячішою точкою залишається Покровський напрямок, де українські захисники за учора відбили 29 штурмових і наступальних дій агресора. Атаки противника були спрямовані на населені пункти Воздвиженка, Новоторецьке, Зелене Поле, Миролюбівка, Миколаївка, Крутий Яр, Красний Яр, Новогродівка та Селидове. Особливо інтенсивні бої точилися в районі Миколаївки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 3 жовтня ворог запустив по Україні 105 "шахедів". Атака тривала з 21:00 2 жовтня до 07:00 3 жовтня. Українські сили ППО збили 78 дронів над 15 областями. 

Головне