Оновлений Резерв+ дозволяє українцям бачити актуальний статус бронювання від мобілізації, - Черногоренко

Оновлений Резерв+ дозволяє українцям бачити актуальний статус бронювання від мобілізації, - Черногоренко

Цифрова команда Міноборони оновила застосунок Резерв+, щоб українці могли бачити актуальний статус свого бронювання від мобілізації.

Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко у Facebook. 

Заступниця зазначила, що раніше це було неможливе через помилки ТЦК щодо внесення інформації громадян до реєстру. Вона додала, що ТЦК не завжди вносять інформацію щодо броні до реєстру, інколи це забирає тижні, а то й місяці.

Тепер українці можуть самостійно оновити свій документ у застосунку. Натиснувши три крапки справа від документу, вибрати “оновити документ” та побачити свій актуальний статус.

“Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус “Заброньовано” з'явиться в застосунку. Якщо ваша бронь ще триває, але в застосунку цього не було - новий термін має відобразитись в Резерв+. Щоб бронювання відобразилось в електронному документі, не потрібно йти до ТЦК, дзвонити кудись чи займати чергу о 5 ранку”, - йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: QR-код у Резерв+: що треба знати про електронні та паперові військові квитки за новими правилами

Черногоренко пояснила, що частину наказів про бронювання не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. 

“Проте ми вже працюємо над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в Резерв+. Цифровізація служить громадянам, і крок за кроком ми показуємо, що військовий облік може бути оптимізованим та ефективним завдяки цифровим інструментам”, - додала заступниця. 

Також вона нагадала що Мінфцифра спільно з Мінекономікою готується до бета-тестування послуг електронного бронювання для підприємств. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Кабмін ухвалив порядок, за яким студенти вищих навчальних закладів проходитимуть обов'язкову базову загальновійськову підготовку.

Головне