Оновлені дрони Sea Baby вже успішно били по опорних пунктах на Кінбурнській косі, - Малюк

Оновлені дрони Sea Baby вже успішно били по опорних пунктах на Кінбурнській косі, - Малюк

Морські дрони Sea Baby, які оснастили РСЗВ "Град", вже успішно били по опорних пунктах на Кінбурнській косі.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк в коментарі для кореспондентки "Ми - Україна" Олени Чернякової.

Він розповів, що оновлені дрони Sea Baby 20 грудня минулого року відпрацювали по опорних пунктах, а згодом виконували і ініші місії. Але це не найновіші версії, адже зміни в безекіпажних катерах відбуваються постійно.

"Ми не можемо росіянам допомагати і давати розуміти, які ми маємо в запасі "ноу-хау". Дрони використовуються і готуються - це постійний процес, але вони вже виконують бойові місії. Підводний флот дронів у України буде - і певні елементи уже мали успішні випробовування. Але всьому свій час", - додав Малюк.

Голова СБУ також заявив, що кількість пілотів морських дронів значно зросла порівняно із тим, що було на початку.

За його словами, перші місії виконувало лише кілька екіпажів. Їх точну чисельність як тоді, так і зараз він не назвав.

"Я не можу відповідно до чинного законодавства розкривати кількість особового складу, яка залучена до певних місій, але сьогодні ця кількість суттєво збільшилася. Це хлопці, які виконали вже багато місій. Багато з них заохочені державними нагородами із рук Верховного головнокомандувача Президента України отримували відповідні ордени", - наголосив Малюк.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути додому ще 13 дітей. Семеро дітей повернули з тимчасово окупованих території. Шість інших - у межах реалізації програми Bring Kids Back UA.

Головне