Оновлена угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою почне діяти 1 липня

Оновлена угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою почне діяти 1 липня

Оновлена угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою (CUFTA) набуває чинності вже 1 липня. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

"Це без перебільшення історична подія, адже ця угода є однією із найсучасніших у світі. Це перша угода, яка чітко показує – Україна поділяє торговий порядок денний Канади, США, ЄС, Японії та інших наших партнерів", – сказала Свириденко.

Угода зберігає умови доступу до ринку для товарів з угоди 2017 року та була оновлена, щоб включити розділи про інвестиції, послуги та інклюзивну торгівлю.

Перший віцепрем'єр – міністр економіки України Юлія Свириденко та міністр із просування експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нг виступили зі спільною заявою щодо оновлення угоди.

Нагадаємо, президент Словаччини Петер Пеллегріні здійснив свій перший офіційний до Чехії та зустрівся з президентом Петром Павелом. Вони обговорили допомогу Україні та війну. Про це повідомляє чеське видання Pravda.

Як писали "Ми-Україна" раніше, напередодні вирішального матчу української збірної з Бельгією на Євро-2024, Андрій Шевченко закликав підтримати ініціативу Президента України Володимира Зеленського з повернення депортованих дітей, Bring Kids Back UA.

Головне