Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на інформацію про чергову страту українських військовополонених

Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на інформацію про чергову страту українських військовополонених

Поблизу населеного пункту Зелений Шлях у Курській області росіяни стратили дев’ятьох українських військових, які здавалися в полон. Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на інформацію. 

Раніше в соцмережах почала ширитися інформація про можливий розстріл росіянами дев'ятьох українських військовополонених на Курщині.

"Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян. Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність", - наголосив Лубінець.

Омбудсмен повідомив, що він вимагає від міжнародної спільноти фіксувати такі порушення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими та міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, протягом останнього тижня, з 7 жовтня, з прикордонних громад Сумської області було евакуйовано понад 500 осіб, серед яких 143 дитини. Загалом кількість евакуйованих з області перевищила 36 тисяч осіб, з яких понад шість тисяч — діти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили численні атаки на Херсонську область, внаслідок яких троє мирних жителів отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Головне