Олена Зеленська відвідала фахівців з української мови та літератури у Стамбульському університеті

Олена Зеленська відвідала фахівців з української мови та літератури у Стамбульському університеті

Перша леді України Олена Зеленська у межах свого візиту в Туреччину відвідала Стамбульський університет, де зустрілася з керівництвом навчального закладу. 

"Те, що в цих стінах нині росте й розвивається україністика, дуже надихає. Працюємо, щоб україністики – отже, взаєморозуміння – у світі ставало більше", – наголосила перша леді.

Зеленська також передала видання, що представляють нашу державу, до Української книжкової полички, яку відкрили торік.

Вона поповнила університетську книжкову поличку української літератури книгами про історію, культуру та мистецтво України, творами сучасних авторів та іншими.

"Нещодавно у Вашингтоні була започаткована Глобальна коаліція українських студій. Вона об’єднає українознавчі центри, академічні програми та наукові інститути з усього світу", - розповіла Олена Зеленська.

Нагадаємо, в тимчасово окупованому Севастополі лунали вибухи, місцева влада повідомляє про збиття ракет ATACMS. Про це повідомив глава окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Донецькій області минулої доби, 1 серпня, російські війська поранили п’ятьох цивільних. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

 

Головне