Олена Зеленська у Вашингтоні взяла участь у науковій конференції

Олена Зеленська у Вашингтоні взяла участь у науковій конференції

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у науковій конференції у Вашингтоні, присвяченій українсько-американському партнерству в галузі освіти та науки. 

У своєму виступі Зеленська підкреслила важливість поширення знань про українську культуру, науку та історію як один із ключових способів підтримки України, поряд із військовою допомогою.

"Коли питають, чим ще можна допомогти Україні, окрім дуже потрібної нам ППО, моя відповідь – поширенням нашої культури та знань про нас, нашу науку та історію. Про те, що ми – не "частина Росії", як вона твердить, а це вона привласнила сотні українських культурних внесків", – наголосила перша леді. 

За її результатами стартувала Глобальна коаліція українських студій.

Нагадаємо, напередодні перша леді та заступниця міністра оборони Наталія Калмикова відвідали Національний військово-медичний центр Волтера Ріда у США. Під час візиту вони ознайомилися з роботою закладу та обговорили можливості посилення партнерства з українськими медичними установами.

Українська сторона зацікавилася досвідом США в реалізації інформаційної кампанії "Справжні воїни" (Real Warriors), спрямованої на підтримку військових і ветеранів. Також обговорювалося потенційне партнерство між центром Волтера Ріда та Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни в Клевані.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 липня президент Володимир Зеленський провів у Вашингтоні свою першу зустріч з новим прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Основною темою обговорення були потреби України.

Головне