Олександр Хижняк виборов "золото" Олімпійських Ігор

Олександр Хижняк виборов

Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном Парижа-2024 з боксу.

Український боксер у фіналі переміг казаха Нурбека Оралбая. Перемогу у ваговій категорії до 80 кг він здобув роздільним рішенням суддів - 3:2.

Український боксер Олександр Хижняк впевнено пробився до фінальної стадії Олімпійських ігор 2024 року, здобувши три послідовні перемоги. У вирішальному півфінальному поєдинку він подолав діючого олімпійського чемпіона Арлена Лопеса. Незважаючи на складний старт і програний перший раунд, Хижняк зумів переломити хід бою на свою користь, забезпечивши собі місце у фіналі престижних змагань.

Це перша олімпійська золота медаль для Олександра - на Іграх в Токіо він зупинився за крок до перемоги. Загалом в активі України на Іграх в Парижі вже 8 медалей (три золоті, дві срібні та три бронзові).

Нагадаємо, український борець греко-римського стилю Жан Беленюк не зумів вийти до фіналу на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Олімпіаді в Парижі представники України в греко-римській боротьбі Жан Беленюк і Парвіз Насібов успішно пробилися до півфінальної стадії змагань. 

Головне