Окупований Алчевськ перетворюється на суцільне звалище: сміття з міста не вивозиться

Окупований Алчевськ перетворюється на суцільне звалище: сміття з міста не вивозиться

У місті Алчевськ, які росіяни окупували 10 років тому, склалась критична ситуація із вивезенням сміття. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор. 

За його словами, місцеві комунальні служби не справляються з вивезенням побутових відходів, що призводить до утворення стихійних звалищ між житловими будинками.

Лисогор зазначив, що відходи у дворах житлових будинків накопичується тижнями, а окупаційна влада ігнорує численні скарги місцевих жителів. 

"Сучасна техніка", надана росіянами торік, або зникла, або не може впоратися", - зауважив Лисогор. 

Він також розповів, як діти з окупованого Біловодська проходять вишкіл у військово-патріотичному таборі "юних армійців" у Новосибірській області рф. Там школярів віком від 11 до 17 років навчають тактичній, вогневій та стройовій підготовці бойові офіцери. У росії це називають "шефською допомогою" так званій "ЛНР". За програмою, на дітей очікують неформальні зустрічі з "учасниками" війни в Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ще на початку року росія анонсувала будівництво шести "всеросійських смітників" на окупованій Луганщині. За даними Луганської ОВА, жителі на підконтрольній ворогові частині області вже більш як півтора роки страждають від стихійних звалищ. Окупанти сміття не вивозять та не займаються його утилізацією. За цей час лише розробили проєкти щодо боротьби з цим явищем, на що витратили 375 млн рублів (4,2 млн доларів). 

 

Головне