Окупанти знову вдарили по Херсонщині: відомо про одного загиблого та пʼятьох постраждалих. ОНОВЛЕНО

Окупанти знову вдарили по Херсонщині: відомо про одного загиблого та пʼятьох постраждалих. ОНОВЛЕНО

Російські окупанти здійснили черговий обстріл Херсонської області. Про це повідомили у Офісу Генерального прокурора України.

Удар було завдано по селищу у Білозерській громаді близько 19:00. Наразі відомо про трьох постраждалих та одного загиблого.

"За даними слідства, 5 липня 2023 року близько 19:00 окупанти  обстріляли селища у Білозерській громаді. Внаслідок атаки травми несумісні із життям отримав чоловік. Щонайменше троє цивільних отримали осколкові поранення. Дані щодо потерпілих уточнюються", - йдеться у повідомленні.

За фактом обстрілу Олешківська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування через порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі відповідні органи проводять першочергові заходи для фіксації злочину, скоєного армією країни-агресора.

У той де час очільник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив про п'ятьох постраждалих у результаті обстрілу. Серед них - дитина.

"російська армія вдарила по житлових будинках в Білозерці. Відомо про те, що постраждали шестеро мирних людей. Травми несумісні з життям отримав 58-річний чоловік, котрий знаходився у гаражі. У самому будинку сталася пожежа. Також постраждав 10-річний хлопчик та 56-річна жінка. Внаслідок удару по ще одній оселі легкі поранення отримав 51-річний чоловік, а також двоє жінок, 70 та 41 рік", - написав Єрмак у Telegram.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупаційні війська у вівторок, 4 липня, обстріляли Іскандерами Первомайський Харківської області. Спочатку було відомо про 12 постраждалих. Однак згодом їхня кількість перевищила 40 осіб. Серед постраждалих багато дітей, зокрема, немовлята. Одне з них опинилося в реанімацій.

Головне