Окупанти вранці накрили Херсон з артилерії: є загиблі (ВІДЕО)

Окупанти вранці накрили Херсон з артилерії: є загиблі (ВІДЕО)

Росіяни зранку обстріляли Херсон. Для атаки по обласному центру ворог застосував артилерію, загинуло двоє цивільних, інформує Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, 4 липня 2023 року близько 6:00 ранку збройні сили рф здійснили артобстріл міста Херсон. Двоє містян - чоловік і жінка отримали травми несумісні із життям", - йдеться у повідомленні відомства.

Інформація щодо постраждалих внаслідок атаки нині уточнюється.

Від російських снарядів постраждали житлові будинки міста.

"За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - зазначає ОГПУ.

За даними Херсонської ОВА, упродовж минулої доби російське окупаційне військо 68 разів відкривало вогонь по Херсонщині. Ворог застосовував проти мирних міст, селищ та сіл області міномети, артилерію, реактивні системи залпового вогню, авіацію та дрони. Всього було випущено 402 снаряди. З вини росіян шість цивільних херсонців отримали поранення.

Нагадаємо, у Сумах кількість загиблих зросла до трьох. Такі дані станом на ранок 4 липня навів міський голова Олександр Лисенко. За його даними, кількість поранених збільшилася до 21 особи, четверо з них досі перебувають на лікуванні в медзакладах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Тернопільської облради Михайло Головко, якому висунули підозру у хабарництві, вийшов на роботу під заставу у 805 000 гривень. Про це він сам розповів на прес-конференції у своєму кабінеті. Зокрема, представникам ЗМІ запевнив, що його безпідставно звинувачують в отриманні хабаря.

Головне