Окупанти змушують працівників ЗАЕС оформлювати паспорти рф

Окупанти змушують працівників ЗАЕС оформлювати паспорти рф

У тимчасово захопленому росіянами Енергодарі для продовження роботи на ЗАЕС персонал змушують оформляти російські паспорти.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У місті окупаційні війська рф проводять регулярні обшуки місцевих жителів як на вулицях, так і в помешканнях. Вони перевіряють паспорти і телефони.

Якщо паспорт громадянина виявляється українським, то документ знищують і змушують оформляти паспорт рф. Людям погрожують репресіями.

Росіяни примушують змінювати й інші документи: посвідчення водія, папери на рухоме та нерухоме майно.

Нагадаємо, 3 серпня українські сапери виявили дві протипіхотні міни російських окупантів на шляху слідування місії МАГАТЕ до захопленої рф Запорізької атомної електростанції. 

“Нашим саперам вдалося виявити дві російські протипіхотні міни на шляху слідування місії МАГАТЕ до Запорізької АЕС”, – заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

Він наголосив, що міни були знешкоджені і це гарантувало безпеку експертів.

Раніше спостерігачі місії МАГАТЕ зафіксували вибухи у  районі окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції. Експерти МАГАТЕ зафіксували вибухи 26 та 27 липня. Також спостерігачі виявили міни на території станції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, протягом минулої доби росіяни 53 рази обстрілювали Херсонську область, випустивши 241 снаряд з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БпЛА та авіації.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.