Окупанти збираються вивезти з Луганщини до росії ще сотні дітей

Окупанти збираються вивезти з Луганщини до росії ще сотні дітей

Росіяни збираються вивезти з тимчасово окупованих територій Луганщини 750 дітей. Відповідну заяву зробив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, дітей збираються вивезти в росію нібито на лікування.

"Наразі загарбники комплектують групи для вивезення ще 750 дітей. У 70 % школярів на окупованій території Луганської області лікарі з рф знайшли "патології", аби відправити їх на лікування до росії", - заявив Лисогор.

Крім того він нагадав, що раніше загарбники вивезли 150 дітей зі Старобільського району нібито на оздоровлення в рф. І інформації про те, чи повернуть цих дітей, немає.

Також Лисогор додав, що у Станиці Луганській окупанти пропонують дітям та їхнім матерям їхати у табори відпочинку, лякаючи "обстрілами з боку України". А якщо вони відмовляються це робити, то їм погрожують недопуском до навчання.

Як повідомляли "Ми-Україна", мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров розповів, що росіяни вивозять з окупованих територій українських дітей нібито на оздоровлення, а насправді, щоб промивати їм мізки.

Головне