Окупанти за добу вбили двох мирних жителів Донеччини

Окупанти за добу вбили двох мирних жителів Донеччини

На Донеччині за минулу добу, 2 липня, російське військо вбило двох мирних жителів, ще трьом завдали поранення. Під вогнем перебували дев’ять населених пунктів: міста Авдіївка, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Покровськ, Торецьк, села Білокузьминівка, Благодатне, Новий Комар.

Про це у своєму Telergam каналі повідомляє Голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Російські війська застосували авіабомби, ракети, БПЛА, РСЗВ “Град”, артилерію. Ввечері росіяни завдали ракетного удару по Покровську - вбили одну людину, пошкодили будівлю хлібозаводу. Зранку ракетою поцілили у берег водосховища в Краматорській громаді - без постраждалих.

Як пізніше уточнив Кириленко, на Волноваському напрямку росіяни 32 рази обстріляли Вугледар, а також вдарили з "Градів" по Богоявленці. Крім того, ворог із двох гвинтокрилів атакував ракетами Благодатне Великоновосілківської громади.

На Волноваському напрямку Вугледар зазнав 26 артобстрілів, під вогнем “Градів” - Максимівка.

На Донецькому напрямку ворог обстріляв Курахове, пошкоджено будівлю підприємства. Поодинокі обстріли зафіксовано в Авдіївці.

На Горлівському напрямку росіяни скинули дві авіабомби ФАБ-250 по Торецьку: пошкоджено п’ять багатоповерхівок, школу та центр реабілітації. У Часовоярській громаді пошкоджено багатоповерхівки та промислову будівлю.

На Лисичанському напрямку у Сіверську поранено одну людину, пошкоджено три  будинки. Околиці Званівської громади обстріляні з РСЗВ.

Кириленко зауважив,  станом на сьогодні, неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі, Волновасі та інших населених пунктах.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, російські окупанти 2 липня завдали удару по Запорізькій громаді. 

Головне