Окупанти вдарили по багатоповерхівці у Вугледарі: під завалами були люди

Окупанти вдарили по багатоповерхівці у Вугледарі: під завалами були люди

Російські війська завдали авіаудару по місту Вугледар Донецької області. Атакована була житлова багатоповерхівка, через що обвалився цілий під'їзд.

Про це йдеться в повідомленні 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців на сторінці у Facebook. Як зазначається, під завалами були люди. Наразі про їхній стан інформації немає.

"Це Вугледар і наслідки російського авіаудару в житловий будинок. Житловий будинок! Будівлю, де цивільні люди плекали надію - вижити в цій війні. Замість надії - лиш руїни… і втрачені життя мирних людей. Руйнація і смерть - це все на що здатні росіяни", - заявили в бригаді.

Також були опубліковані фотографії з місця подій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що гучно анонсований “великий” наступ рф на Донеччині наближається до своєї кульмінації, так і не принісши ворогу будь-яких істотних успіхів. росія навряд чи зможе завершити тактичне взяття Бахмута під свій контроль. Так само низько в ISW оцінюють намагання армії рф досягти бодай якихось успіхів на інших місцях уздовж лінії фронту, особливо в районах Авдіївки та Вугледару. 

Крім того, під Вугледаром Збройні сили України перемогли російських військових у найбільшій танковій битві цієї війни. Противник втратив понад 100 одиниць броньованої техніки. Як зазначається, у тритижневому бою обидві сторони кинули в бій танки до ґрунтових доріг і маневрували навколо лісових масивів. При цьому росіяни просувалися вперед колонами, а українці маневрували обороняючись і стріляючи здалеку або зі схованок, коли російські колони підходили ближче.

Головне