Окупанти вчергове обстріляли Сумщину: є поранена

Окупанти вчергове обстріляли Сумщину: є поранена

Російські окупанти вчергове обстріляли Сумщину в понеділок, 4 вересня. Внаслідок цього на території регіону була поранена місцева мешканка.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі.

"За даними слідства, 4 вересня 2023 року близько 8:00 окупанти з території російської федерації здійснили артилерійський обстріл цивільної інфраструктури міста Дружба Шосткинського району", - йдеться в повідомленні.

Через обстріл місцева жителька отримала поранення, перебуваючи на території власного домогосподарства. Пошкоджено також сім приватних будинків.

За процесуального керівництва Шосткинської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, на Сумщині під час російського обстрілу загинув співробітник Національної поліції, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За його даними, правоохоронець документував наслідки попередніх руйнувань і потрапив під новий удар окупантів.

“Сьогодні внаслідок ворожого обстрілу Середини-Буди на Сумщині загинув 32-річний слідчий, капітан поліції Руслан Фараонов. Він разом із колегами саме документував наслідки попередніх руйнувань, завданих росією”, – зазначив голова МВС.

Також він додав, що у загиблого правоохоронця залишилися дружина, яка служить у ювенальній поліції, та дві доньки 11 та 12 років. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів у Сумській області викрила та затримала агента ФСБ рф. Він передавав ворогу інформацію про Сили оборони у прикордонних районах області. Отримані дані агент відправляв ворогу через месенджер.

Головне