Окупанти у Запорізькій області використовують цивільне населення як живий щит, - Генштаб

Окупанти у Запорізькій області використовують цивільне населення як живий щит, - Генштаб

Російські окупанти продовжують використовувати цивільне населення на окупованих територіях як живий щит. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Черговий такий випадок було зафіксовано у Запорізькій області. Там 1,5 тисячі окупантів розквартирувалися на цивільних об'єктах. 

"Російські окупанти цинічно продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права та розміщувати в цивільних будівлях своїх військовослужбовців, використовуючи цивільне населення як живий щит. Так, в населеному пункті Осипенко Запорізької області 23 серпня відмічено прибуття до 1500 військовослужбовців російських окупаційних військ бурятської національності, які незаконно розквартировані у цивільних будинках з місцевими мешканцями та на території місцевої лікарні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що російські окупанти розпочали чергову хвилю репресій на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя.

“Хвилі фільтрації та перевірок зумовлені тим, що на тимчасово окуповані території приїжджають нові підрозділи ворожих військ. Так, наприклад, до Токмаку вчора заїхав новий підрозділ з Бурятії. І саме вони розташувалися на блокпостах і тепер вони проводять репресії вже по-новому”, – зазначив мер Мелітополя.

Як повідомляли "Ми-Україна",  російські окупанти намагаються заманити дітей з різних країн світу в Крим, щоб зробити з них так званий живий щит перед контрнаступом ЗСУ.

Головне