Окупанти скинули авіабомбу на Оріхів: загинули четверо цивільних

Окупанти скинули авіабомбу на Оріхів: загинули четверо цивільних

Російські військові вдарили керованою авіабомбою прифронтовий Оріхів, що у Запорізькій області. У той час там була видача гуманітарної допомоги у житловому кварталі.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко у Telegram.

Чотири людини загинули на місці: жінки 43, 45, 47 років та 47-річний чоловік. Також 11 осіб постраждали, їх госпіталізували з пораненнями різного ступеня тяжкості.

"Ворог здійснив 36 прицільних ударів по 10 мирних населених пунктах Запорізької області: п’ять обстрілів з РСЗВ Левадного та Новодарівки, 30 артобстрілів по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Ольгівському, Червоному, Малинівці", - йдеться у повідомленні.

В Новоданилівці поранення отримав 65-річний чоловік - йому невідкладно надана медична допомога. Наразі зафіксовано руйнування 10 цивільних об'єктів.

Нагадаємо, у Миколаєві близько 1 ночі 10 липня пролунав один вибух. Повітряну тривогу оголосили згодом. Ймовірно, місто обстріляли із зенітно-ракетних комплексів “С-300”. Також на Миколаївщині є загроза використання російськими військами балістичного озброєння, повідомили в Повітряних силах.

Востаннє обстріли Миколаєва російськими військами були вночі 16-го травня 2023 року внаслідок влучання боєприпасів та їх уламків сталось часткове руйнування автосалону, торговельного центру, а також будівлі на території промислової інфраструктури. Загиблих не було.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни почали мінувати критичну інфраструктуру на окупованій частині Запорізької області.

Головне