Окупанти розпочали будівництво на території Херсонеса Таврійського (фото)

Окупанти розпочали будівництво на території Херсонеса Таврійського (фото)

Російські окупанти розпочали будівництво на території Херсонеса Таврійського в Севастополі. Він належить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомила Спілка археологів України на сторінці у Facebook. Як зазначається, будівництво здійснюють підлеглі Військово-будівельного комплексу Міноборони росії.

При цьому вони продовжують будівельні роботи по створенню так званого історико-археологічного парку "Херсонес Таврійський" та руйнуванню культурного та археологічного ландшафту.

"Зовнішній вигляд усіх будівель відповідатиме загальній імперській концепції: псевдовізантійська стилістика в "новому" прочитанні, з використанням "сучасних" технологій і матеріалів", - розповіли с Спілці.

Крім того, проєктом курує Патріарша ради з культури. Роботи ведуться за дорученням президента росії, за фінансової та організаційної підтримки фонду "Моя історія".

Нагадаємо, російські окупанти готуються до пограбування музею-заповідника “Херсонес Таврійський” у Криму та планують вивезти більшість експонатів. Відомо, що окупаційна адміністрація музею у Севастополі готує акти передачі на реставрацію для подальшого експонування за межами музею на 300 тисяч експонатів із фондів заповідника.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники викрали три картини відомого українського художника-мариніста Івана Айвазовського із Херсонського художнього музею. Зокрема, йдеться про картини “Буря вщухає”, “Вид міста Одеси” та “Море”. Зазначається, що окупанти вважають, що Айвазовський російський художник. На початку 2023 року Музей Метрополітан у Нью-Йорку визнав Івана Айвазовського та ще двох художників – Архипа Куїнджі, та Іллю Ріпина – українськими митцями.

Головне