Окупанти розглядають сценарій відходу з Криму, - ГУР

Окупанти розглядають сценарій відходу з Криму, - ГУР

російські окупанти розглядають можливість відходу від Криму. Мова йде як про військове командування, так і про представників окупаційних адміністрацій.

Про це розповів представник ГУР Андрій Юсов в ефірі програми "Свобода.Ранок".

"Один з реальних сценаріїв, який для себе розглядають окупанти, це відхід з Криму. Значна частина окупаційної адміністрації та командування, розуміючи це, свої сім’ї вже вивезла, і активи так само вивезла", - розповів він.

Крім того, низка підприємств в окупаційному Криму готуються до евакуації і в тому числі збирають документи для перевезення на територію рф.

Якщо подивитися на траншеї, які окупанти облаштовують у Криму, можна побачити, що значна їхня частина розташована далеко від кордону з материковою Україною, додав Юсов.

"Тому так, це сценарій, який вони для себе розглядають і розуміють його реалістичність", - констатував Юсов.

Нагадаємо, заступник Міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що ЗСУ зупинили наступ окупантів на двох напрямках. Це — Куп’янський та Лиманський напрямки.

Варто зазначити, що російські окупанти останніми тижнями посилили штурми у Луганській області. Українські військові повідомляли, що росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

За інформацією захисників та аналітиків, на тій ділянці фронту тривають важкі бої. Окупанти атакують у районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Рада Безпеки ООН скликає екстрене засідання через загрозу теракту на ЗАЕС, а також наслідки теракту на Каховській ГЕС.

Головне