Окупанти проводять на Херсонщині примусову паспортизацію, щоб організувати так звані вибори, - Толоконніков

Окупанти проводять на Херсонщині примусову паспортизацію, щоб організувати так звані вибори, - Толоконніков

Російські окупанти проводять на захопленій частині Херсонської області примусову паспортизацію, щоб потім провести в регіоні свої "вибори". Про це розповів речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Вони продовжують примусову паспортизацію для того, щоб вже потім легітимізувати свої дії, в тому числі з виборами, в тому числі зі своєю статистикою для свого бункерного керівництва, яке там сидить і чекає якихось дій. Але люди пручаються, вони не хотять. Але там вдаються до різних методів, і катування, і залякування, бо там багато дітей", - розповів  Толоконніков.

При цьому він зазначив, що ситуація на окупованих територіях дуже складна.

"Ми розуміємо, що дуже важко людям, але треба трішки протриматися. Дуже скоро ЗСУ будуть там і люди будуть вільні. Але ми розуміємо, що там важка ситуація і вони будуть робити все для того, щоб легалізувати свої дії, провести свої вибори і потім сказати міжнародній спільності, що дивіться, у нас все за законом. Але це неправда", - заявив Толоконніков.

Раніше речник Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров заявив, що на лівобережжі Херсонської області окупанти готуються до проведення незаконних виборів. Вони заплановані на осінь 2023 року.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Херсонській області загарбники обмежують пересування громадян України, які не отримали паспортів російської федерації.

Головне