Окупанти посилили фланги і намагаються чинити контрнаступ на Бахмутському напрямку, - Калашніков

Окупанти посилили фланги і намагаються чинити контрнаступ на Бахмутському напрямку, - Калашніков

Окупанти намагаються зупинити просування Сил оборони України на Бахмутському напрямку. Для цього вони посилили свої фланги і скидають міни. Про це розповів прес-офіцер 26 артилерійської бригади ім.Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Ситуація дуже складна, вона залишається дуже складною. Однак це звичайно не та ситуація як місяць тому, коли ворог нас намагався постійно штурмувати своїми хвилями. На сьогоднішній день ми спостерігаємо дійсно на Бахмутскому напрямку посилення, особливо на флангах. Вони посилили особовим складом свої підрозділи, щоб якось стримати нас. Однак в даному випадку особовий склад це добра кількість, але вони вже дещо слабші з артилерією. Частину артилерії вони перекинули на інші напрямки. Це такі напрямки як Купʼянськ та Сватове", - зазначив Калашніков.

При цьому він додав, що українські захисники постійно атакують позиції ворога.

"Ми намагаємося не давати спокою їхній артилерії. Тому цілодобово ми проводимо з ними бої. Вони намагаються на деяких ділянках навіть чинити контрнаступ, для того, щоб сповільнити або зупинити наше просування. Однак їм це вдається поганенько. Ну і також, щоб не давати просуватися нам, вони зараз дуже щільно застосовують такий компонент як міни, які скидають для того, щоб важче було йти нашій піхоті", - зазначив Олег Калашніков.

Як повідомляли "Ми-Україна", протягом доби, 17 червня, та на початок 18 червня протиповітряною обороною Повітряних Сил було знищено два ударні вертольоти Ка-52 і 12 безпілотників ворога.

Головне