Окупанти на ТОТ обіцяють гроші за оформлення російських паспортів дітям

Окупанти на ТОТ обіцяють гроші за оформлення російських паспортів дітям

Російські війська загострюють гуманітарну кризу на тимчасово окупованій території, аби схилити батьків брати паспорт для дітей в обмін на "соціальні виплати".

Про це інформує Центр національного спротиву.

Окупаційна адміністрація продовжує імітувати так звані виплати материнського капіталу окремим представникам тимчасово окупованих територій Запорізької області, які все ж оформили ворожі паспорти своїм дітям.

Розмір зазначеної виплати повинен становити нібито 586,9 тис. рублів на першу дитину і відповідно на другу по 775,6 тис. рублів.

Проте, за інформацією українського підпілля, під час оформлення документів для отримання такого "сертифікату" фіксуються ознаки корупційної складової.

Тобто, представники російської влади видають псевдодокументи для оформлення тільки певним особам, які є членами своєї родини або близькими друзями.

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що окупанти хочуть депортувати українців без паспортів рф на ТОТ.

До 1 вересня окупанти хочуть завершити роздачу паспортів на території Херсонської області. Усі, хто не отримає громадянство рф з обов’язковою відмовою від українських паспортів будуть депортовані.

Крім того, місцеві енергетичні компанії вимагають перепідписання угод про електропостачання уже тільки за умови наявності російських паспортів.

Усім українським громадянам, які відмовляться від отримання російських документів, погрожують припиненням постачання електроенергії, депортацією, конфіскацією майна та примусовим виселенням із власних осель.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні номери загиблих та зниклих безвісти захисників дозволили резервувати на два роки.

Головне