Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами: ППО збила "шахед"

Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами: ППО збила

Російські окупанти атакували Дніпропетровщину ударними дронами у ніч проти середи, 5 липня. Повітряні сили збили один "шахед".

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі.

За його словами, силами Повітряного командування "Схід" після опівночі було збито один безпілотник типу "Шахед-136" над Дніпропетровською областю.

Крім того, окупанти вранці вдарили за допомогою БпЛА по Марганецькій громаді Нікопольського району.

"Попередньо, постраждалих немає. Наслідки з'ясовуються", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупаційні війська у вівторок, 4 липня, обстріляли Первомайський Харківської області. У результаті постраждали щонайменше 12 людей, серед них п'ятеро дітей. 

 “За попередньою інформацією, обстріл було здійснено фугасним снарядом. Унаслідок цього сталося загоряння кількох автомобілів на парковці. Наразі попередньо відомо про 12 постраждалих осіб, з яких п'ятеро дітей”, – зазначив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

За його словами, на місці трагедії перебувають усі служби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія у ніч проти 4 липня завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по території України. У результаті сили ППО знищили 16 безпілотників. Загалом, армія рф завдала 56 авіаційних ударів та здійснила 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

“Є загиблі та поранені серед цивільного населення та руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури, багатоповерхівок та приватних житлових будинків”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Головне