Окупанти зранку атакували дроном автомобіль "швидкої" на Херсонщині – двоє постраждалих

Окупанти зранку атакували дроном автомобіль

Російські окупанти здійснили атаку на автомобіль швидкої допомоги поблизу села Ромашкове Білозерської громади Херсонської області. Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

Нападники скинули вибуховий пристрій з безпілотника на медичний транспорт, який прямував на виклик у Херсонському районі.

Внаслідок атаки постраждали двоє цивільних працівників швидкої допомоги: 58-річний фельдшер та 50-річний водій. Обидва отримали вибухові травми та контузії і були терміново госпіталізовані, як повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Олешківська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Цей інцидент є черговим прикладом нехтування російськими військовими міжнародними конвенціями, які забороняють атаки на медичний персонал та транспорт.

Напад на машину швидкої допомоги підкреслює зростаючу загрозу для цивільного населення та медичних працівників у прифронтових районах України, де продовжуються бойові дії.

Нагадаємо, у ніч проти понеділка, 23 вересня, російські окупанти вчергове атакували Україну ракетами й ударними безпілотниками. Оборонцям неба вдалося знищити три ворожі "шахеди". Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, масштабний обстріл Запоріжжя вночі 23 вересня призвів до поранень 16 місцевих жителів. Свіжі дані навели в Запорізькій ОВА. 

Головне