Окупанти зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки і йдуть в атаку майже без техніки, - Штупун

Окупанти зосередилися на штурмах Авдіївки та Новомихайлівки і йдуть в атаку майже без техніки, - Штупун

Російські окупаційні війська зосередилися на штурмах міста Авдіївка та села Новомихайлівка і йдуть в атаку майже без техніки.

Про це заявив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, росіяни фокусують на Мар'янському напрямку.

Речник розповів, що росіяни не завдали жодного авіаудару за минулу добу, 19 січня. При цьому вони завдали трьох ракетних ударів із зенітного ракетного комплексу С-300 по Донецькій області. Наразі вони продовжують активно застосовувати артилерію. Перед цим загарбники тиждень використовували також і авіацію.

Штупун розповів, які саме причини могли бути для того, щоб російські війська зменшили активність своєї авіації. Серед них ймовірними є обслуговування літаків, проблеми з доставкою боєприпасів та погода. Водночас зараз окупанти переважно зосередили зусилля на штурмах Авдіївці та Новомихайлівки.

Як зазначив речник, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" протягом минулої доби росіяни здійснили 592 артилерійських обстріли та завдали три ракетні удари.

Нагадаємо, протягом минулої доби відбулося 103 бойових зіткнення. Найбільше атак Сили оборони відбили на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському напрямках. Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, втрати російських окупантів в ході спроб захоплення Авдіївки, що на Донеччині, суттєво зросли в останні тижні, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Головне