Окупанти знову застосували проти українських оборонців хімзброю, - Deep State

Окупанти знову застосували проти українських оборонців хімзброю, - Deep State

Окупаційне військо рф напередодні, 15 листопада, використало для ураження українських підрозділів на двох східних напрямках хімічну зброю. Про це пишуть аналітики Deep State.

За їхніми даними, боєприпаси з отруйною речовиною противник використав на Сватівському та Бахмутському напрямках. 

"Зафіксовано два випадки застосування хімічної зброї. Швидше за все, ворог використав хлорпікрин, якого в запасах чимало, і який вже неодноразово використовувався проти наших військ", - вказано у повідомленні. 

Хлорпікрин – масляниста рідина з різким запахом. Вперше речовину було виготовлено для використання як отруйний газ під час Першої Світової. У високих концентраціях сильно подразнює легені, очі та шкіру, здатен викликати м’язові конвульсії та втрату свідомості. Хлорпікрин заборонений для використання у військових цілях Конвенцією про хімічну зброю. Водночас цю речовину широко застосовують у роботі аграрії, оскільки вона впливає на широкий спектр грибів, мікробів і комах.

Нагадаємо, у серпні під час обстрілу Новоданилівки, що у Запорізькій області, окупаційне військо застосувало хімічні боєприпаси з хлорпікрином. Інформація про використання противником хімзброї для атак з'являлась і у березні 2023 року, тоді росіяни скидали з безпілотних літальних апаратів вибухівку з хлорпікрином на Донецькому напрямку. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у липні в міжнародній Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявили, що всі запаси хімічної зброї з оголошених кожною з держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї, офіційно та безповоротно знищені.

Головне