Окупанти знову поширюють фейк про "зараження води" на Херсонщині

Окупанти знову поширюють фейк про

На Херсонщині активізувалася дезінформаційна кампанія, ініційована російськими окупантами, щодо нібито "зараження води" в регіоні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Так званий "губернатор Херсонської області" Володимир Сальдо розповів, що нібито українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, щоб заразити водойми Херсонської області. 

У ЦПД наголошують, що подібними заявами окупанти намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. 

Звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни використовують для відвернення уваги від власних злочинів або як прикриття для підготовки провокацій.

“Подібними заявами кремлівські ставленики на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій”, - підкреслили у ЦПД.

За попередньою інформацією, заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті викликати паніку серед населення. 

Нагадаємо, масштабна пожежа спалахнула на хімічному заводі "Камтек-Хімпром" на росії 30 вересня. Окупанти стверджують, що пожежа на підприємстві виникла внаслідок короткого замикання насоса. Вогонь не встиг сильно розповсюдитися - полум'я охопило лише 40 кв. м.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві спостерігається задимлення, викликане пожежами в екосистемах області. За даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, рівень забруднення повітря на даний момент є середнім.

Головне