Окупанти знову обстріляли одну з прифронтових ТЕЦ: які наслідки

Окупанти знову обстріляли одну з прифронтових ТЕЦ: які наслідки

Окупаційне військо рф укотре завдало удару по енергетичній інфраструктурі Україні. За даними ДТЕК, йдеться про одну з теплоелектростанцій підприємства, що розташовується у прифронтовій зоні. 

Внаслідок російської агресії без тепла в оселях залишилися жителі населеного пункту поблизу ТЕС.

Обладнання станції зазнало руйнувань, проте люди не постраждали. 

"Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків та докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення теплопостачання для мешканців", - інформує ДТЕК.

Від середини жовтня ця атака на вказану ТЕС стала вже шостою.

Нагадаємо, в Міненерго розповіли, що на територіях, наближених до лінії бойових дій, енергетики не ремонт виїжджають разом з саперами та працівниками ДСНС. Іноді, щоб розпочати відновлювальні роботи треба спершу загасити пожежу, а інколи, щоб дістатись до пошкоджених об'єктів необхідно здійснити розмінування. Також у відомстві заявили, що останнім часом загарбники стали частіше завдавати ударів по українських шахтах, знеструмлення таких об'єктів призводить до зупинки їх діяльності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в енергетичній системі на сьогодні дефіцит потужності відсутній, власної генерації вистачає для покриття потреб населення. Графіків відключення світла "не готували і не планують їх вводити", наголошують у Міненерго.

Головне