Окупанти змушують волонтерити місцеве населення на ТОТ, - ЦНС

Окупанти змушують волонтерити місцеве населення на ТОТ, - ЦНС

На ТОТ України мають з’явитися народні дружини, які залучатимуть добровольців. Але окупаційна влада змушує місцеве населення долучитись.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Народні дружини мають з’явитися до кінця 2024 року на вулицях міст, що перебувають під контролем російських окупантів. 

За попередніми даними, народні дружини працюватимуть на "добровільних" засадах. Однак, місцеве населення стикається з тиском з боку окупаційної влади, яка вимагає вступати до цих формувань.

“Та оскільки в росіян є план кількості таких “волонтерів”, то вже зараз місцеве населення змушують вступати та створювати такі собі угрупування добровольців при поліцайських відділеннях”, - зазначають у ЦНС.

За інформацією ЦНС, "костяк" народних дружин складатимуть переважно казакі, а також особи, які були списані з війська або силових структур через каліцтва. Основне завдання цих дружин полягає у забезпеченні "порядку", що насправді передбачає тотальний контроль за населенням.

“Головне їх завдання - допомагати силовикам забезпечувати “порядок”. Під порядком розуміється тотальний контроль задля виявлення проукраїнськи налаштованих людей, переслідування та схиляння до співпраці із ворогом”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують масове викрадення українського зерна з тимчасово окупованих територій. Нещодавно з порту Маріуполя вивезли чергову партію обсягом 8 000 тонн зерна до одного з російських портів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, викрадені з українських музеїв культурні цінності почали з’являтися на міжнародному чорному ринку.

Головне