Окупанти завдали за добу майже 3000 ударів по дев’яти населених пунктах Донеччини

Окупанти завдали за добу майже 3000 ударів по дев’яти населених пунктах Донеччини

Російські війська атакували дев'ять населених пунктів у Донецькій області, використовуючи ЗРК “С-300”, РСЗВ “Смерч”, артилерію та дрони. Загалом було зафіксовано 2820 ударів, внаслідок яких 10 постраждалих.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Серед постраждалих населених пунктів опинились Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Новогродівка, Покровськ, селище Нью-Йорк та села Гришине, Костянтинівка, Рівне. Ворог завдав ударів по 52 цивільним об’єктам, з яких 36.житлові будинки, підприємства, об'єкти інфраструктури, магазини, АЗС та автомобілі.

Особливо постраждав Краматорськ, де під обстрілом з “Смерчів” отримали поранення вісім мирних жителів, було пошкоджено два багатоповерхових та 24 приватних будинки, крамниці й АЗС. У Кураховому внаслідок артилерійського обстрілу постраждала одна особа, зруйновано дві оселі.

В Покровську шість ракет із ЗРК “С-300” спричинили руйнування інфраструктурних об'єктів, а у селах Рівне та Гришине подібні удари пошкодили підприємства. У селі Костянтинівка дрон влучив у житловий сектор, травмувавши місцевого жителя.

Поліція та СБУ вже відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України щодо порушення законів та звичаїв війни.

Як писали “Ми-Україна” раніше, внаслідок ранкового російського обстрілу Херсона постраждала 52-річна жінка, яку з вибуховою травмою доставили до лікарні.

Головне