Окупанти завдали ударів по 15 населених пунктах Херсонщини: є загиблі та поранені

Окупанти завдали ударів по 15 населених пунктах Херсонщини: є загиблі та поранені

Херсонщина зазнала атак з артилерії, авіації та безпілотників, внаслідок чого пошкоджено 20 об'єктів та постраждало кілька осіб, є загиблий.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Херсонщина зазнала інтенсивних атак з боку противника. Ворог бив по житлових кварталах Херсона, Антонівки, Білозерки, Придніпровського, Садового, Благовіщенського, Кізомису, Інженерного, Комишан, Новоберислава, Берислава, Потьомкиного, Одрадокам'янки, Архангельського та Козацького.

Внаслідок обстрілів пошкоджено 20 об'єктів, зокрема багатоквартирний будинок, 11 приватних осель, навчальний заклад, банківське приміщення, готель, магазин, газопроводи та два гаражі.

Окупанти здійснили 50 пусків некерованих авіаційних ракет із гвинтокрилів по Одрадокам'янці та Козацькому. У Козацькому 45-річний чоловік отримав вибухову травму та вогнепальну рану грудної клітини.

Артилерійський обстріл пошкодив чотири приватні будинки у Комишан. У Білозерці дрон завдав удару по магазину і гаражу. Берислав також постраждав від дронів, пошкоджено приватний будинок і гараж.

FPV-дрони військових рф атакували Кізомис і Придніпровське, де було пошкоджено приватний будинок.

Ввечері російські війська обстріляли з артилерії Благовіщенське, поранено 40-річного чоловіка, він отримав контузію та черепно-мозкові травми.

Нічний артобстріл Корабельного району Херсона призвів до пошкодження приватного будинку, навчального закладу та газопроводу. У результаті обстрілу постраждали 41-річний чоловік і 69-річна жінка, вони отримали черепно-мозкові травми та контузії.

Також зафіксовано пошкодження трьох приватних будинків і літньої кухні в Дніпровському районі. У Токарівці виявлено обгорілі людські рештки, ймовірно, 85-річного власника знищеного будинку.

Усі служби активно працюють над ліквідацією наслідків обстрілів, поліція збирає докази воєнних злочинів. За минулу добу надійшло 290 заяв про кримінальні правопорушення. Відкрито дев'ять проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти 30 серпня завдали авіаудару по Харкову. Поліцейські та бригада швидкої допомоги першими прибули на місце обстрілу багатоповерхового будинку.

Головне