Окупанти вдарили ракетами по Харківщині: є поранені

Окупанти вдарили ракетами по Харківщині: є поранені

Російські війська зранку завдали ракетного та авіаударів по місту Ізюм та селу Борівська Андріївка на Харківщині.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Внаслідок ракетного удару по Ізюму, який стався близько 5:10, пошкоджено будівлю медичного закладу. За попередньою інформацією, ворог застосував ракету “Іскандер-М”.

Орієнтовно о 10:00 окупанти здійснили авіаудари по селу Борівська Андріївка. Внаслідок атаки зруйновано два житлові будинки. 86-річна жінка отримала тілесні ушкодження. За даними слідства, російські військовослужбовці вдарили по селу чотирма УМПБ Д-30.

За фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудові розслідування.

Довідка.

УМПБ Д-30 (Універсальний Межвидовий Плануючий Боєприпас) - це керована авіаційна бомба розроблена в росії. Її можна вважати гібридом бомби та ракети, адже вона поєднує в собі елементи обох. Дальність дії до 150 км, що використовується для ударів по наземних цілях. Застосування її проти цивільних об'єктів в Україні є воєнним злочином.

"Іскандер-М" -  це російська тактична ракетна система, призначена для ураження різноманітних цілей на середніх дистанціях (до 500 км). Ракета характеризується високою маневреністю, швидкістю запуску та здатністю ухилятися від засобів протиракетної оборони.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації у неділю, 2 червня, вчергове ударила з РСЗВ по інфраструктурі Шосткинського району Сумської області.

Головне