Окупанти завдали обстрілів по Херсонщині: є загиблий та поранені

Окупанти завдали обстрілів по Херсонщині: є загиблий та поранені

Російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Херсонщини, в тому числі обласний центр. Минулої доби від ворожих обстрілів одна людина загинула та шість людей отримали поранення, пошкоджено житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури та транспорт.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Минулої доби ворожі обстріли торкнулися населених пунктів Херсонського та Бериславського районів, зокрема, Херсона, Федорівки, Понятівки, Придніпровського, Садового, Зеленівки, Антонівки, Чорнобаївки, Берислава, Тягинки, Львова, Новоолександрівки, Бургунки та Осокорівки.

Поліція зафіксувала пошкодження 29 об'єктів, серед яких багатоквартирний і три приватних будинки, об'єкт критичної інфраструктури, навчальний заклад, 20 автобусів, дві автомийки та гаражне приміщення.

Часті атаки з БпЛА торкнулися автомобілів та скупчень людей у Херсоні і передмісті. Росіяни використовують FPV-дрони та безпілотники, здатні нести різні боєприпаси. У Дніпровському районі Херсона безпілотник атакував людей біля магазину, поранивши п’ятьох місцевих жителів, зокрема, 57-річну жінку та чоловіків віком 55,63,64 та 66 років.

Артилерійські обстріли пошкодили критичну інфраструктуру у Дніпровському районі та навчальний заклад у центрі міста. Ввечері російські військові скинули вибухівку на приватне домоволодіння в Антонівці, поранивши 56-річного чоловіка.

Авіаудари в Тягинській громаді не призвели до постраждалих. Через обстріли Садового та Новоолександрівки постраждали два житлові будинки, виникло загоряння сухостою.

У лікарні помер 71-річний житель Кизомиса, який отримав поранення 15 липня. 70-річна жителька Білозерки, поранена 19 липня, потребує медичної допомоги, а 76-річна жінка та 24-річний чоловік отримали поранення внаслідок обстрілів 25 липня.

Слідчо-оперативні групи поліції працюють на місцях обстрілів, вилучаючи уламки і фіксуючи злочини. За добу поліція отримала 308 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та відкрила 13 проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, енергетична інфраструктура України минулої доби знову зазнала масштабних атак з боку російських окупантів. Постраждали об'єкти у Чернігівській та Дніпропетровській областях, а також шахта у Донецькій області.

Головне